Влада Српске

Прихваћена информација о сарадњи у области пољопривреде са Бјелорусијом

  • 22.02.2024. 14:45

Влада Републике Српске задужила је данас министарства финансија и пољопривреде да обезбиједе средства и предузму активности на доношењу неопходних подзаконских аката за пружање подршке пољопривредним произвођачима за набавку пољопривредене механизације произведене у Бјелорусији.

Влада је прихватила усмену информацију о реализацији међусобне сарадње у области пољопривреде између Републике Српске и Бјелорусије, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Делегација Српске, коју предводи предсједник Милорад Додик, током званичне посјете Бјелорусији договорила је посебну линију подстицајних средстава пољопривредницима када је ријеч о набавци трактора, механизације и технолошке опреме, у износу од око пет милиона долара.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је раније Срни да би из Кабинета предсједника била издвојена додатна средства и да би на основу предложеног споразума двије владе подстицајна средства за набавку ове механизације износила 60 одсто.

Влада Српске је на данашњој сједници дала сагласност на план утрошка средстава за период 1. јануар - 31. март у износу од 3.000.000 КМ. Средства из ове одлуке додјељују се на позицију субвенција предузећу "Жељезнице Републике Српске", наведено је у саопштењу. 

Пратите нас и путем Вибера