Vlada Srpske

Prihvaćena informacija o saradnji u oblasti poljoprivrede sa Bjelorusijom

  • 22.02.2024. 14:45

Vlada Republike Srpske zadužila je danas ministarstva finansija i poljoprivrede da obezbijede sredstva i preduzmu aktivnosti na donošenju neophodnih podzakonskih akata za pružanje podrške poljoprivrednim proizvođačima za nabavku poljoprivredene mehanizacije proizvedene u Bjelorusiji.

Vlada je prihvatila usmenu informaciju o realizaciji međusobne saradnje u oblasti poljoprivrede između Republike Srpske i Bjelorusije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Delegacija Srpske, koju predvodi predsjednik Milorad Dodik, tokom zvanične posjete Bjelorusiji dogovorila je posebnu liniju podsticajnih sredstava poljoprivrednicima kada je riječ o nabavci traktora, mehanizacije i tehnološke opreme, u iznosu od oko pet miliona dolara.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je ranije Srni da bi iz Kabineta predsjednika bila izdvojena dodatna sredstva i da bi na osnovu predloženog sporazuma dvije vlade podsticajna sredstva za nabavku ove mehanizacije iznosila 60 odsto.

Vlada Srpske je na današnjoj sjednici dala saglasnost na plan utroška sredstava za period 1. januar - 31. mart u iznosu od 3.000.000 KM. Sredstva iz ove odluke dodjeljuju se na poziciju subvencija preduzeću "Željeznice Republike Srpske", navedeno je u saopštenju. 

Pratite nas i putem Vibera