Turistički radnici upozoravaju

Privatni smještaj u Crnoj Gori poluprazan

  • 13.07.2019. 17:50

Turistički radnici kažu da je sezona u Crnoj Gori mnogo lošija nego prošle godine i da je privatan smještaj poluprazan.

Iako zvanične brojke govore da je turistička sezona na crnogorskom primorju na nivou prošle, pa čak i bolja, turistički poslenici su jednoglasni da je stanje mnogo gore nego prošle godine i da postoji bojazan da će, ako se nastavi ovakav trend i eventualne loše vremenske prilike, sezona doživjeti kolaps.

Turistički poslenici u Budvi su jednoglasni da je stanje mnogo gore nego prošle godine i tvrde da smeštaj popunjavaju mnogo lošije platežni gosti ili oni koji zakupljuju na noć-dvije, pišu Vijesti.

Predsjednik sektora turističkih agencija u Crnogorskom turističkom uduruženju Petar Ivković navodi da podaci digitalnih internet kanala prodaje govore o skoro 40 odsto manje individulanih rezervacija, kao i da se "prelilo" na tržišta Turske, Grčke i Egipta.

On navodi da bi se u potpunosti složio sa ocjenama, kakve su nedavno iznesene u jednom hrvatskom dnevniku, o problemima koji su praktično identični i u Crnoj Gori.

"U Hrvatskoj ljudi su počeli da pričaju da postoji problem u privatnom smeštaju. Oni priznaju da su bili bahati i pohlepni i podizali cijene, ali sada oni to priznaju i počinju da rješavaju problem", rekao je Ivković.

"Kod nas se o tome ne govori, imate jednostavno lošu popunjenost privatnog smještaja, ali niko ne želi da se sa time pozabavi", dodao je on.

Ivković je naveo da samo kroz potrošnju vode i odvoz smeća u Budvi, može matematički da se dođe do podatka da je privatni smještaj poluprazan.
 

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм