Privredna komora Srpske

Privrednici da prijave probleme u naplati potraživanja od partnera iz Ukrajine i Rusije

  • Извор: РТРС
  • 07.03.2022. 09:37

Privredna komora Republike Srpske poziva privredna društva iz Srpske koja imaju problem u naplati potraživanja od poslovnih partnera iz Ukrajine i/ili Rusije, da dostave Komori detaljno opisane probleme, uz jasne dokaze, kako bi bili proslijeđeni Vladi Srpske u cilju traženja zajedničkih rješenja, saopšteno je iz Privredne komore Srpske.

Iz privredne komore Srpske naglašavaju da je "ovo je jedan od rezultata sastanka privrednika sa predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem i resornim ministrima, koji je Privredna komora Srpske organizovala 4. marta, u Banjaluci".

Povod za organizaciju sastanka bila je sveprisutna globalna inflacija, konstantno povećanja cijena energenata i repromaterijala, nedostatak sirovina, ali i dodatno usložnjavanje kompletne situacije, prouzrokovane sukobom u Ukrajini.

Sastanak je imao za cilj sagledavanje cjelokupne situacije, analizu problema, definisanje konkretnih mjera podrške domaćim privrednim društvima i upoznavanje javnosti sa realnim stanjem na tržišt, navodi se u saopštenju.

Iz Privredne komore Srpske ističu da će nastaviti da prate sva dešavanja koja utiču na poslovanje privrede i Vladi Srpske redovno dostavljati informacije o problemima sa kojima su privrednici suočavaju, u cilju pronalaženja najboljih mogućih rješenja.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.