Strahuju za budućnost

Radnici "Fijata" u Kragujevcu u 2022. radili samo sedam dana

  • Извор: Агенције
  • 17.02.2022. 18:53

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i predstavnici Sindikalne organizacije "Fijata" u Srbiji, sastali su se danas sa premijerkom Anom Brnabić, koja je izrazila uvjeravanje da će kompanija "Fijat" ostati u Srbiji u narednom periodu, saopštila je ta sindikalna organizacija.

Radnici "Fijata" u Kragujevcu opravdano strahuju za budućnost i opstanak fabrike, s obzirom na to su zaposleni u toku ove godine radili svega sedam dana, dok se, istovremeno, pozivaju na tromjesečni rad u Slovačku, ocjenjuje SSSS.

Premijerka je na sastanku saopštila Orboviću i predstavnicima Sindikalne organizacije "Fijat Automobili Srbija", na čiju inicijativu je i sazvan današnji sastanak, uveravanja da će italijanski proizvođač automobila ostati u Srbiji.

Ova informacija bi mogla da utiče na smanjenje tenzija koje posljednjih mjeseci postoje među zaposlenima u kragujevačkoj fabrici, navode iz SSSS-a.

Sastanku u zgradi Vlade Srbije su prisustvovali i predsjednik i zamjenik predsjednika Sindikalne organizacije "Fijat Automobili Srbija", Saša Đorđević i Ivan Ristić, prenosi Tanjug.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм