Топола

Распродао све прасиће које је имао пред Божић: Ово је цијена

  • Извор: Агенције
  • 05.01.2024. 18:07

Дани уочи Божића најударнији су за оне који се баве узгојем прасића.

Добра продајна цијена напунила је оборе широм Шумадије, а Драган Јовановић планира да добро напуни и џепове, јер све прасиће које има распродао је до посљедњег.

"По цијени од 600 динара (нешто мање од 10 КМ) за килограм живе ваге, све сам распродао на кућном прагу, нисам имао потребе да нудим било коме, а њихова цијена иде и око 650 динара (око 11 КМ). Стандарне муштерије су разграбиле преко 100 комада које сам припремио за продају пред Божић", казао је Драган Јовановић.


Појавио се цјеновник одијела Александре Пријовић са турнеје

Појавио се цјеновник одијела Александре Пријовић са турнеје

Он додаје да су усљед турбулентног периода претходних година многи на своје оборе ставили катанце, али они који су преживјели сада убиру плодове свога рада.

"Огромна је потражња, не само у Шумадији, већ и у читавој западној Србији. У кругу од 50 километара не можете наћи прасе за Божић. Затворен је увоз свиња због куге која је завладала, па су домаћини принуђени да узимају код нас, домаћих продаваца. Што је опет подигло вриједност, поред тога је и квалитет самих прасади и њиховог меса због начина исхране одлично", каже Јовановић.

Оно што му је био додатни извор прихода јесте услуге печења.


Глумац и његове кћерке погинули у несрећи

Глумац и његове кћерке погинули у несрећи

"Свако ко дође да наручи прасе, њему је потребно да се испече и исијече на овале, што није урачунато у ову цијену, то је око 3.500 динара (58 марака) по прасету, рачуница је проста", закључио је Драган.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)