Састанак

Реконструкција пруге од Добоја до Зворника, ЖРС запошљава 117 људи

  • Извор: АТВ
  • 31.01.2024. 19:39

У Сарајеву је одржан састанак министра саобраћаја и веза Републике Српске Недељка Чубриловића са министром комуникација и транспорта у Савјету министара Едином Фортом и надлежним представницима за питања жељезничке инфраструктуре о потенцијалима за развој жељезничког саобраћаја, са нагласком на развој жељезничке инфраструктуре на релацији Добој-Тузла-Зворник и даље према Србији.

Недељко Чубриловић рекао је да је добро што постоји сагласност свих релевантних институција да се покрене пројекат реконструкције пруге, Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Един Форто рекао је да је за овај пројекат према неким процјенама потребно око 500 милиона евра.

Уједно је из Предузећа "Жељезнице Републике Српске" најављено да ће у току сљедеће седмице расписати конкурс за пријем 117 радника, а ријеч је о неопходном стручно-техничком особљу, најавио је генерални директор овог предузећа Слађан Јовић.

"Добро је што постоји сагласност свих релевантних институција у земљи да се овај пројекат покрене, може се рећи и са мртве тачке, јер има неких радњи које су одрађене на нивоу идејних пројеката", рекао је Чубриловић.


Сви детаљи злочина у Добоју: Како је убијен Кулишић и како су ухапшени осумњичени

Сви детаљи злочина у Добоју: Како је убијен Кулишић и како су ухапшени осумњичени

"Свакако реконструкција ове жељезнице потпуно од Добоја до Зворника, која укључује и прикључке према Брчком, аеродрому у Тузли, ће по неким процјенама коштати и до 500 милиона евра, али то ће свакако бити ствар за пројектанте и оне који процјењују вриједност када коначно буде готов овај пројекат", Каже Форто.

"Ми ЖРС ћемо у току идуће седмице расписати конкурс 117 радника ради се о стручном техничком особљу, неће бити административних радника већ само радници који су неопходни за одвијање процеса рада што се тиче услуга и превоза ,а тако да тај превоз буде сигурносно обезбијеђен", рекао је Слађан Јовић, генерални директор "Жељезница Републике Српске".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)