Због дугова

Само у БиХ: Удружење стечајних управника отишло у стечај

  • Извор: Агенције
  • 15.09.2023. 18:36

Удружење стечајних управника у БиХ отишло је у стечај.

Ово удружење се појавило на листи пореских дужника у ФБиХ на којој се налази скоро 5.000 организација, пише Кликс.

Рачун Удружења се почетком овог мјесеца појавио на списку блокираних рачуна Централне банке БиХ.

Патријарх Порфирије: Народ овог краја разумије шта је слобода

Патријарх Порфирије: Народ овог краја разумије шта је слобода

Предсједник Одбора за економску и финансијску политику Представничког дома Парламента ФБиХ Адмир Чавалић је за поменути портал казао да је Удружење стечајних управника у БиХ само један од бројних дужника који су у процесу ликвидације или стечаја, а на отплату тог дуга вјероватно се не може рачунати у будућности.

"Можемо примијетити да се позиција пореских обвезника са великим дугом углавном не мијења, што доводи до закључка да је потребно да Влада ФБиХ и Пореска управа ФБиХ пронађу адекватан модел отплате дуга, са нагласком на одржавање даљег пословања датих субјеката. Одбор за економску и финансијску политику при федералном парламенту ће свакако узети учешће у изради датог модела", рекао је.

Електронске цигарете могу да паралишу имунолошке ћелије

Електронске цигарете могу да паралишу имунолошке ћелије

Он је казао да значајан број великих дуговања долази из јавног сектора - десет највећих дужника, а кључно је питање како је настао толики дуг.

"Претпоставка је да је у ранијим периодима политика условила настанак, али и толеранцију спрам дуговања од стране ПУ. Наравно, немамо систем одговорности који би евентуално санкционисао оне који су били укључени у такве активности", појаснио је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм