Министар спољних послова

Сијарто: Мађарске компаније желе да остану на руском тржишту

  • 12.04.2024. 08:53

Више великих мађарских компанија које послују у областима које нису погођене санкцијама заинтересовано је да остане на руском тржишту, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

"Наш извоз у Русију прошле године премашио је милијарду долара. Присуство највећих мађарских компанија, као што су МОЛ, банка ОТП и `Рихтер` у Русији може да пружи и другим мађарским компанијама осјећај сигурности", написао је Сијарто на "Фејсбуку".

Он је додао да је јуче разговарао са челницима мађарских компанија присутних на руском тржишту јер види даљи развој мађарско-руских економских веза у областима које нису погођене санкцијама као важан спољноекономски задатак, а истиче и да постоји потражња за мађарском робом на руском тржишту.

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је раније да Мађарска не жели да одустане од економске сарадње са Русијом већ би више вољела да је појача у областима које нису погођене санкцијама јер ће се по окончању сукоба у Украјини привредне активности наставити, преноси Срна.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.