Од 1. до 3. марта

Шта доноси Међународни сајам туризма

  • Извор: АТВ
  • 18.01.2024. 13:23

Међународни сајам туризма биће одржан од 1. до 3. марта у Бањалуци.

Припреме за четврти Међународни сајам туризма су у току, има јако пуно пријава а ове године одржаће се у дворани Центар.

Улаз за све посјетиоце је бесплатан и сви могу да дођу и уживају у сајамској понуди.

Сајам подржавају институције Владе Републике Српске, Министарство трговине и туризма, Министарство спољне трговине и економских односа у Савету министара БиХ.

Сајам окупља велики број излагача и из региона али и из Турске и Грчке али и, најављују упућени, вјероватно из земаља западне Европе.

Сајам је највећи у БиХ када је ријеч о туризму и има велики значај за Републику Српску. Креиран је да траје дужи низ година и да се што боље позиционира. Предност је и периоду године у којем се одржава будући да је први квартал године предвиђен за међународне сајмове туризма.

Поред многобројних излагача, значај сајма се огледа и у томе што се у оквиру њега потписују одређени уговори, протоколи односно споразуми који не остају мртво слово на папиру.

"Ове године у Бањалуку су, захваљујући прошлогодишњем сајму, дошле двије групе од по 100 људи из Црне Горе“, рекла је у нашем АТВ јутру координатор за промоцију сајма туризма Бањалука 2024. Бранка Бранковић.

Руководилац сектора за промоцију туризма Марко Радић рекао је да су суштина Сајма излагачи из различитих земља.

"Оно што је битно је да је велико интересовање туристичких агенција онда можемо да очекујемо разне попусте, наградне игре које креирају за посјетиоце“, додао је Радић.

Како је додао, оно што је започето прошле године биће настављено и ове а односи се на додјељивање награда онима који су дали посебан допринос развоју туризма у претходној години.

"Поред тога, биће и радионица и школица куварства, панел-дискусије“, каже Радић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: