Od 1. do 3. marta

Šta donosi Međunarodni sajam turizma

  • Izvor: ATV
  • 18.01.2024. 13:23

Međunarodni sajam turizma biće održan od 1. do 3. marta u Banjaluci.

Pripreme za četvrti Međunarodni sajam turizma su u toku, ima jako puno prijava a ove godine održaće se u dvorani Centar.

Ulaz za sve posjetioce je besplatan i svi mogu da dođu i uživaju u sajamskoj ponudi.

Sajam podržavaju institucije Vlade Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH.

Sajam okuplja veliki broj izlagača i iz regiona ali i iz Turske i Grčke ali i, najavljuju upućeni, vjerovatno iz zemalja zapadne Еvrope.

Sajam je najveći u BiH kada je riječ o turizmu i ima veliki značaj za Republiku Srpsku. Kreiran je da traje duži niz godina i da se što bolje pozicionira. Prednost je i periodu godine u kojem se održava budući da je prvi kvartal godine predviđen za međunarodne sajmove turizma.

Pored mnogobrojnih izlagača, značaj sajma se ogleda i u tome što se u okviru njega potpisuju određeni ugovori, protokoli odnosno sporazumi koji ne ostaju mrtvo slovo na papiru.

"Ove godine u Banjaluku su, zahvaljujući prošlogodišnjem sajmu, došle dvije grupe od po 100 ljudi iz Crne Gore“, rekla je u našem ATV jutru koordinator za promociju sajma turizma Banjaluka 2024. Branka Branković.

Rukovodilac sektora za promociju turizma Marko Radić rekao je da su suština Sajma izlagači iz različitih zemlja.

"Ono što je bitno je da je veliko interesovanje turističkih agencija onda možemo da očekujemo razne popuste, nagradne igre koje kreiraju za posjetioce“, dodao je Radić.

Kako je dodao, ono što je započeto prošle godine biće nastavljeno i ove a odnosi se na dodjeljivanje nagrada onima koji su dali poseban doprinos razvoju turizma u prethodnoj godini.

"Pored toga, biće i radionica i školica kuvarstva, panel-diskusije“, kaže Radić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.