Конференција "Статистика новог доба"

Статистика - важна област у Српској

  • Извор: АТВ
  • 27.11.2023. 19:30

Биће настављено улагање у статистику као веома важну област у Српској, како би могла давати конкретне и тачне податке на основу којих се пројектује сам развој, порука је са данашње конференције "Статистика новог доба".

Статистички подаци су веома важни јер се на основу њих формирају и економска политика и буџет. 

„У суштини, сва политика која је везана за привреду усмјерава се према томе шта статистички подаци показују. Значи, то је основни показатељ, онда се политика усклађује са тим подацима“, рекла је Зора Видовић, министар финансија Републике Српске.

Током дискусије говорило се и о значају статистике у доношењу квалитетних одлука. Статистику приказати на занимљив начин и мимо свих стереотипа, један је од циљева конференције.

„На тај начин мало приближимо статистику, покажемо да је Завод за статистику, у ствари, сервис свих грађана, а статистика алат којем се корисници наши, било да је у питању владина институција нека или представници медија или крајњи корисници, појединци служе да користе квалитетне пословне одлуке које рјешавају њихове реалне проблеме у животу“, навео је Дарко Милуновић, директор Републичког завода за статистику.

Ово је прва конференција о статистици у Српској, а идеја је да се сваког новембра организује конференција која ће окупљати све статистичке институције из цијелог региона.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.