Значајна средства

Стиже нова помоћ за грађане: Лијеже и до 5.000 КМ на рачуне

  • Извор: Агенције
  • 22.02.2024. 17:32

Више од 1.500 грађана у Републике Српске добиће чак и до 5.000 КМ на основу конкурса за додјелу бесповратних финансијских средстава Европске уније за спровођење мјера енергетске ефикасности у стамбеним објектима, рекао је директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Срђан Тодоровић.

Тодоровић је навео да је на конкурс за спровођење мјера енергетске ефикасности у микро, малим и средњим предузећима пристигло више од 100 пријава пословних субјеката, а одобрено је 56 пројеката који ће бити финансирани, док се за пројекат за физичке особе пријавило више од 2.500 грађана Републике Српске.

“Кроз ове пројекте биће имплементирано више од осам милиона КМ средстава које је осигурала ЕУ у БиХ, а укупна вриједност пројеката је до 20 милиона КМ”, истакао је Тодоровић.


Овај лијек против болова може изазвати срчани и мождани удар

Овај лијек против болова може изазвати срчани и мождани удар

Он је рекао да је било више пријава на ове конкурсе у односу на расположива средства, те да очекује да ће у разговорима с ЕУ и међународним донаторима ови пројекти бити настављени.

Тодоровић је појаснио да су грађани новац могли добити за замјену столарије, постављање термоизолације на фасади, замјену система гријања енергетски ефикасним системима или уградњу соларних панела за производњу електричне енергије за властите потребе.

Власници стамбених објеката за ове намјене могли су добити максимално 5.000 КМ, односно 50 одсто од укупних трошкова, док преосталих 50 одсто морају сами финансирати.


Гранате произведене у БиХ примијећене на фронту у Украјини

Гранате произведене у БиХ примијећене на фронту у Украјини

За подршку за провођење мјера енергетске ефикасности за мала, микро и средња предузећа био је предвиђен буџет око три милиона КМ, пише "Херцеговина.инфо". 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)