Мнистар трговине и туризма Републике Српске

Шулић у Шангају: Кључна улога у привлачењу инвеститора отвореност званичне политике Српске

  • Извор: АТВ
  • 07.11.2023. 12:32

Денис Шулић, министар трговине и туризма Републике Српске, учествовао је данас у панел дискусији на Форуму за развој и сарадњу између Кине и Европе у склопу 6. Кинеског међународног сајма за увоз и извоз „China internacional import expo“ гдје је говорио о привредном амбијенту у Републици Српској.

Шулић je говорио и о потенцијалима за привлачење страних инвеститора у нашу земљу, са посебним акцентом на повољан географски положај, законодавни оквир који регулише статус страних инвеститора, повољну пореску политику и повољну цијену електричне енегрије као неке од фактора који Републику Српску сврставају на мапу пожељних дестинација за инвестиције.

„Свакако, уз наведене факторе, кључну улогу у привлачењу страних инвеститора игра и отвореност званичне политике Републике Српске и њених институција, прије свега предсједника Републике Српске Милорада Додика, који његује добре билатералне односе са Кином и Русијом, али и свим другим земљама спремним на партнерски однос и сарадњу са Српском“, истакао је Шулић у обраћању на Форуму за развој и сарадњу између Кине.

Шулић у Шангају: Кључна улога у привлачењу инвеститора отвореност званичне политике Српске

Шулић у Шангају: Кључна улога у привлачењу инвеститора отвореност званичне политике Српске

Шулић је нагласио да је Република Српска земља могућности и примјер позитивног амбијента за развој инвестиција и привлачење страних инвеститора, у свим секторима привреде, како производних, тако и услужних дјелатности.

Кинески међународни сајам за увоз и извоз „China internacional import expo“, у организацији Владе Народне Републике Кине и Кинеског међународног увозно-извозног бироа, одржава се у Шангају од 5. до 10. новембра, а на њему учествује више од 500 кинеских званичника и привредника.

Делегација званичника Републике Српске борави у вишедневној посјети у Народној Републици Кини, гдје ће бити одржани састанци са представницима кинеских компанија из области медицине и биомедицине, те менаџмента отпадних вода, а планиране су и посјете финансијским и трговинским центрима гдје ће бити представљено пословање и могућност инвестирања у Републику Српску.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: