Agencije za bankarstvo Republike Srpske

Sve banke sa sjedištem u Srpskoj likvidne i stabilne

  • Извор: РТРС
  • 01.04.2022. 18:47

Sve banke sa sjedištem u Republici Srpskoj su likvidne, stabilne i imaju dugoročne planove daljeg poslovanja i razvoja na teritoriji Srpske, saopšteno je danas iz Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Iz Agencije podsjećaju da je prethodnih mjesec dana došlo do izvjesnih poremećaja i udara na finansijski sektor kako Evrope, tako i Republike Srpske.

- Nažalost, u navedenom periodu, finansijski sektor Republike Srpske naišao je na određene poteškoće koje su istome nametnute usljed dešavanja na geopolitičkoj sceni izazvanih sukobima između Ukrajine i Rusije, te ekonomskim i finansijskim sankcijama koje su Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i druge zemlje preduzele prema Rusiji. Ovi globalni poremećaji doprinijeli su promjenama u načinu poslovanja finansijskih organizacija u cijelom svijetu - navodi se u saopštenju.

Agencija za bankarstvo Republike Srpske, u svojstvu regulatora bankarskog sistema Republike Srpske, te jednog od ključnih aktera očuvanja stabilnosti i sigurnosti finansijskog sektora Republike Srpske u cjelini, naglašava da je bankarski sistem u periodu prije novonastale krize, a takođe i u periodu nakon nastanka krize, bio i ostao stabilan, likvidan i dobro kapitalizovan.

Agencija još jednom ističe značaj bankarskog sistema Republike Srpske, te činjenicu da stabilan i jak bankarski sistem znači stabilnu i jaku Republiku Srpsku.

- Ovim putem želimo svim klijentima i deponentima banaka sa sjedištem u Republici Srpskoj da pošaljemo jasnu poruku da su sve banke sa sjedištem u Republici Srpskoj likvidne, stabilne i da imaju dugoročne planove daljeg poslovanja i razvoja na teritoriji Republike Srpske. Sve ove činjenice su potvrđene od strane predstavnika svih banaka u razgovorima koji su predstavnici Agencije vodili u prethodnom periodu - istaknuto je u saopštenju ove agencije

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.