Повучено са тржишта

Свјетски медији о наводним тровањима Coca-Colom у Хрватској

  • Извор: Агенције
  • 08.11.2023. 17:00

"Вашингтон Пост", "Политико" и "Клајне Цајтунг" неки су од страних медија који у сриједу извјештавају о могућим тровањима напицима Coca-Cole у Хрватској. У томе се највише истиче препорука ресорног министра грађанима да пију воду.

"Вашингтон Пост" преноси текст америчке новинске агенције "АП" који наводи ријечи хрватског министра здравља Вилија Бероша о повредама насталим због хемијских изотопа те да "нема потребе за паником, али има за опрезом".

"Политико" пише о најмање четворо људи којима је позлило након конзумације пића које производи "Coca-Cola".

И "Политико" и "Пост" у наслов су ставили изјаву министра како је сада "најбоље пити воду".

"Политико" и британски "Мирор" пишу како се "Ромерквеле", пиће у власништву "Coca-Cole", пуни у Аустрији, док се "Cola" пуни у Хрватској.

"Мирор" свој текст започиње потврдом "Coca-Colе" да је људима позлило након конзумације пића које производи та компанија - " "Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate".

Инспекторат: Спорни напитак није пласиран на тржиште Српске

Инспекторат: Спорни напитак није пласиран на тржиште Српске

Аустријски "Клajне Цajтунг" такође наводи да се "Ромерквеле" пуни у Аустрији.

"Политико" надаље јавља о саопштењу хрватске подружнице компаније како је свјесна о "изолованом инциденту" у Ријеци те да сарађује с властима, као и аустријске подружнице да "помно прати" ситуацију.

"Куриер", медиј са сједиштем у Бечу, пише о "паници у Хрватској". Наводи како је шест особа хоспитализовано у Загребу с истим тегобама као мушкарац у Ријеци, па додаје како је Берош "дуго ћутао" о том случају јер је тек у сриједу ујутро изашао пред новинаре, казавши тада да се су се чекали резултати узетих узорака.

Аустријска телевизија "ОРФ" јавља да интерна истрага у Аустрији, гдје се пуни спорно газирано пиће, није открила проблеме у производњи, те да су узорци послани у независну лабораторију на даљу анализу.

Пиће " "Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate" није доступно у аустријским маркетима ни ресторанима, пише "Куриер".

О случајевима тровања у Хрватској извијестиле су и новинске агенције и медији у Словенији, Србији и БиХ, преноси "Пословни".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: