TRB: Poslovanje pozitivno uprkos pandemiji

  • 10.03.2021. 11:57

Tehnički remont Bratunac saopštio je da je završio proteklu godinu pozitivnim rezultatom uprkos pandemiji virusa korona, koja je direktno i indirektno uticala na poslovanje preduzeća.

 Iz ovog preduzeća Srni je rečeno da bi rezultati poslovanja bili znatno bolji da nije bilo negativnog uticaja pandemije.

Navedeno je da su problemi nastajali na logističkom planu, jer zbog izmijenjenog režima rada u državnim institucijama, a i dobavljača i prevoznika često su kasnile dozvole, isporuke, transporti, otpreme i nabavka robe.

To je dovelo do odgađanja realizacije nekih ugovora, a samim tim negativno uticalo na zaposlenost i prihode preduzeća.

Zbog mjera zaštite od virusa korona, TRB nije radio u punom kapacitetu jer je veći broj radnika iz rizične kategorije privremeno prestao da radi da bi zaštitili zdravlje i izbjegli rizik od zaražavanja.

Najveći broj proizvodnih radnika bio je upućen kućama radi zaštite od virusa korona.

U odgovoru TRB-a, koji je potpisao izvršni direktor Marko Mrkajić, navodi se da je bilo otežano kretanje i putovanja zbog čega su odgođeni mnogi sastanci u inostranstvu, kao i posjete potencijalnih kupaca fabrici, što se odrazilo i na odgađanje poptpisivanja nekih ugovora i isporuka gotovih proizvoda, a to je umanjilo prihode i dovelo do smanjenja uposlenosti.

Тагови: