Манифестација

У марту Међународни сајам туризма са више од 150 директних излагача

  • Извор: Агенције
  • 09.02.2024. 15:17

У Бањалуци ће од 1. до 3. марта бити одржан четврти Међународни сајам туризма са више од 150 директних излагача, од Шварцвалда, преко Гуче и Босфора па до Пелопонеза, речено је у градској Туристичкој организацији.

Виши стручни сарадник за односе са јавношћу у овој организацији Бранка Бранковић рекла је да ће град на Врбасу ове године бити епицентар највећег догађаја у БиХ и Републици Српској, Међународног сајма туризма "Бањалука 2024", кроз који ће проћи више од шест стотина учесника.

- Овогодишња сајамска манифестација биће богата специјалним и несвакидашњим догађајима. Међу великим сајамским центрима, Бањлука је изабрана да понуди јединствене и до сада невиђене попусте на све представљене дестинације - истакла је Бранковићева.

Она је нагласила да ће Бањалучане, као и бројне госте који се очекују на Сајму, забављати престижни оркестар трубе из Гуче.

Бранковићева је навела да су у три сајамска дана у дворани "Центар", гдје ће улаз бити бесплатан, од 10.00 до 18.00 часова за све посјетиоце припремљена изненађења - наградне игре са поклон путовањима, специјални сајамски попусти, дегустације делиција из различитих поднебља што је додатни разлог за посјету.

- Сви посјетиоци добиће прилику да себи приуште љетовање по жељи уз ексклузивне попусте. Сајамски дани, осим што су мјесто сусрета и умрежавања бројних туристичких радника и дестинација, ове године биће обогаћени необичним садржајима - навела је Бранковићева.

Она је рекла да је овај догађај оплемењен презентацијом заједничког пројекта "Од поља до стола" на штанду ученика Угоститељско-туристичке и Пољопривредне школе и Удружења послодаваца угоститељства и туризма ХОРЕК-а који ће приказати кулинарско умијеће, домаће производе из своје радиности, уз могућност дегустације.

- Туристичка понуда без домаћих производа није комплетна, а ни потпуна. Велики број туриста из цијелог свијета на Балкан долази управо због домаћих производа и укусних делиција - рекла је Бранковићева.

Према њеним ријечима, печат на дегустацију ставиће домаћи деликатес "Змијањски колач" из добро познате "Кухињице" и покровитеља Туристичке организације Републике Српске.

- За љубитеље роштиља лесковачки воз је неприкосновен у својој понуди која ће бити представљена на сајму у Бањалуци - истакла је Бранковићева.

Бранковићева је додала да се ова велика међународна сајамска манифестација одржава у организацији компаније "RS konsalting end trejd" /RS Consulting and Trade d.o.o. Banjaluka/, уз институционалну подршку Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, Министарства трговине и туризма Републике Српске и града Бањалука као домаћина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!