Manifestacija

U martu Međunarodni sajam turizma sa više od 150 direktnih izlagača

  • Izvor: Agencije
  • 09.02.2024. 15:17

U Banjaluci će od 1. do 3. marta biti održan četvrti Međunarodni sajam turizma sa više od 150 direktnih izlagača, od Švarcvalda, preko Guče i Bosfora pa do Peloponeza, rečeno je u gradskoj Turističkoj organizaciji.

Viši stručni saradnik za odnose sa javnošću u ovoj organizaciji Branka Branković rekla je da će grad na Vrbasu ove godine biti epicentar najvećeg događaja u BiH i Republici Srpskoj, Međunarodnog sajma turizma "Banjaluka 2024", kroz koji će proći više od šest stotina učesnika.

- Ovogodišnja sajamska manifestacija biće bogata specijalnim i nesvakidašnjim događajima. Među velikim sajamskim centrima, Banjluka je izabrana da ponudi jedinstvene i do sada neviđene popuste na sve predstavljene destinacije - istakla je Brankovićeva.

Ona je naglasila da će Banjalučane, kao i brojne goste koji se očekuju na Sajmu, zabavljati prestižni orkestar trube iz Guče.

Brankovićeva je navela da su u tri sajamska dana u dvorani "Centar", gdje će ulaz biti besplatan, od 10.00 do 18.00 časova za sve posjetioce pripremljena iznenađenja - nagradne igre sa poklon putovanjima, specijalni sajamski popusti, degustacije delicija iz različitih podneblja što je dodatni razlog za posjetu.

- Svi posjetioci dobiće priliku da sebi priušte ljetovanje po želji uz ekskluzivne popuste. Sajamski dani, osim što su mjesto susreta i umrežavanja brojnih turističkih radnika i destinacija, ove godine biće obogaćeni neobičnim sadržajima - navela je Brankovićeva.

Ona je rekla da je ovaj događaj oplemenjen prezentacijom zajedničkog projekta "Od polja do stola" na štandu učenika Ugostiteljsko-turističke i Poljoprivredne škole i Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma HORЕK-a koji će prikazati kulinarsko umijeće, domaće proizvode iz svoje radinosti, uz mogućnost degustacije.

- Turistička ponuda bez domaćih proizvoda nije kompletna, a ni potpuna. Veliki broj turista iz cijelog svijeta na Balkan dolazi upravo zbog domaćih proizvoda i ukusnih delicija - rekla je Brankovićeva.

Prema njenim riječima, pečat na degustaciju staviće domaći delikates "Zmijanjski kolač" iz dobro poznate "Kuhinjice" i pokrovitelja Turističke organizacije Republike Srpske.

- Za ljubitelje roštilja leskovački voz je neprikosnoven u svojoj ponudi koja će biti predstavljena na sajmu u Banjaluci - istakla je Brankovićeva.

Brankovićeva je dodala da se ova velika međunarodna sajamska manifestacija održava u organizaciji kompanije "RS konsalting end trejd" /RS Consulting and Trade d.o.o. Banjaluka/, uz institucionalnu podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i grada Banjaluka kao domaćina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina