Savjet ministara BiH

Ukinuti i smanjeni parafiskalni nameti

  • Извор: АТВ
  • 07.04.2023. 17:16

Savjet ministara BiH je na posljednoj sjednici donio odluku o dopuni tarife administrativnih taksi kojom se smanjuje cijena taksi za provođenje radnji u postupku homologacije.

Ovom odlukom, donesenom na zahtjev Ministarstva komunikacija i transporta BiH, naknada za potvrde usklađenosti za pojedinačno vozilo se smanjuje za 50%, dok se potvrda o usklađenosti kod homologacije tipa, dijelova i opreme vozila u potpunosti ukida.

Kako je istakao resorni ministar Edin Forto, nepoznat je broj, a nerijetko i smisao, tzv. parafiskalnih nameta, a zapravo različitih taksi i naknada koje opterećuju građane i privredne subjekte, dodatno poskupljujući život i poslovanje.

„Opredjeljenje Savjeta ministara BiH za redukciju i ukidanje pojedinih nameta dugo je bilo samo slovo na papiru. Ovim ukidanjem će građani zaista osjetiti uštede koje su u konačnici manje za 627.000 KM“, naglasio je Forto. 

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм