Održan sastanak

Uprava MP u RiTE Ugljevik: Povećati produktivnost i obezbijediti stabilnost proizvodnje

  • Извор: АТВ
  • 24.02.2023. 08:52

Uprava MH “Elektroprivreda Republike Srpske”, Matično preduzeće a.d. Trebinje boravila je u radnoj posjeti Rudniku i termoelektrani Ugljevik, sa čijom Upravom je održala sastanak, na temu povećanja produktivnosti i stabilnosti rada ovog preduzeća.

Akcenat je stavljen na Plan poslovanja za 2023. godinu, osnosno prioritetno planiranje nabavki u svrhu obezbjeđenja pouzdanog i sigurnog rada RiTE, te smanjenja troškova u angažmanu trećih lica.

Zaključeno je da je neophodno sprovesti analize istraživanja tržišta vezano za vrijednost roba, radova i usluga, te sačiniti investicioni plan faznog ulaganja u Rudnik i termoelektranu Ugljevik, koji će biti predstavljen Matičnom preduzeću, a nakon toga i resornom Ministarstvu i Vladi Republike Srpske.

Usaglašeno je da se u procesu zapošljavanja poštuju propisane procedure od strane Holdinga i Vlade, te da se angažuje samo kadar neophodan za održavanje proizvodnje pri čemu će se dati prioritet kvalifikovanom kadru iz kategorije boračke populacije.

Takođe, neophodno je izvršiti prekvalifikaciju zaposlenog kadra, kako bi se smanjio broj trećih lica u radovima na Rudniku i Termoelektrani, a samim tim i troškovi poslovanja.

Uprave dva preduzeća očekuju i analizu stanja i pogonske spremnosti, kao i preporuke od Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor i Instituta Nikola Tesla iz Beograda koji su zaduženi za istu.

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм