Konačno kreće sa mrtve tačke

Usvojen program revitalizacije "Luke Brčko"

  • 04.03.2019. 19:38

Revitalizacija "Luke Brčko" konačno kreće sa mrtve tačke. Vlada distrikta je prihvatila kreditno zaduženje od Evropske banke za obnovu i razvoj.

Projekat je na stolu već tri godine, ali su sve kočili bošnjački predstavnici. Proširenje i revitalizacija luke koštaće deset miliona evra. 

"Od čega je tri miliona grant. Rok otplate je 15 godina. Kamatna stopa je jedan odsto na taj kredit i grejs period je tri godine. Ali da bi bio operativan i stvarno aktivan, na prijedlog Vlade koji će sad ići u Skupštinu, Skupština mora ovaj kredit odboriti kako bi se isti koristio", istakao je Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta.

U Luci ne kriju zadovljstvo zbog povoljnih vijesti iz Vlade. Kažu da je to jedan od najvažnijih privrednih potencijala Brčkog. U planu je pet projekata, od uređenja putne i željezničke infrastrukture, pa do kupovine nove dizalice. 

"Svi oni projekti koji su direktno vezani za "Luku Brčko", a to su plato i dizalica i novi krak, mi možemo odmah to započeti čim dobijemo odobrenje od Skupštine i kad dobijemo potvrdu od Evropske banke da je to gotovo", istakao je Marinko Viljušić, direktor JP "Luka Brčko".  

Viljušić napominje da im je prijeko potrebno i uređenje plovnog puta rijeke Save. Kako saznajemo, u toku je izrada novog projekta, a 18. marta to će biti tema regionalnog skupa, upravo u Brčkom. 
 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?