Srpski ministar

Vesić: Uskoro zajednička naplata putarina i sa BiH i Hrvatskom

  • Извор: СРНА
  • 07.07.2023. 10:34

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić najavio je da će integrisani sistem zajedničke naplate putarine uskoro biti uspostavljen i sa BiH, Hrvatskom i Grčkom, kao što je nedavno sa Sejvernom Makeodnijom.

"Sa Hrvatskom smo, po tom pitanju, daleko odmakli, kao i sa BiH, a uskoro ću o tome razgovarati i sa mojim grčkim kolegom", rekao je Vesić, te dodao da integrisani sistem naplate putarine sa Sjevernom Makedonijom funkcioniše odlično.

Vesić je naveo da prekonfiguracija "taga" podrazumijeva prelazak na "postpejd" sistem plaćanja, odnosno umjesto da građani uplaćuju novac na "tag", što je i dalje moguće i važi samo za Srbiju, potrebno je da ga vežu za platnu karticu.

"To traje pet minuta. Sa takvim `tagom` možete da prođete kroz svih devet naplatnih rampi u Sjevernoj Makedoniji. Ako već imate novac na `tagu`, on će biti vraćen na račun", rekao je Vesić za Televiziju "Hepi".

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.