У Москви

Вишковић: На подручју Зворника требало би да буде изграђено гасно постројење

  • Извор: РТРС
  • 13.10.2023. 13:21

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Москви са представницима више компанија у вези са пројектом гасификације Српске.

Вишковић је за РТРС рекао да би на подручју Зворника требало да буде изграђено постојење за претварање природног гаса у течни.

''Гас се у течном стању транспортује на локацију потрошача. Претварање природног гаса у течно врши се за оне потрошаче до којих је немогуће или неисплативо градити гасну инфраструктуру'', рекао је Вишковић, додајући да је руски инвеститор заинтересован за овај пројекат.

Новак након састанка са Вишковићем: Стабилна испорука гаса у Српску

Новак након састанка са Вишковићем: Стабилна испорука гаса у Српску

Он је рекао да би Термоелектрана Гацко могла да користи течни гас умјесто мазута, додајући да постоје и други потенцијални корисници.

''Договорили смо се да направимо пројектни задатак и сагледамо који би још потрошачи, осим ТЕ Гацко, били корисници. Анкетираћемо све потенцијалне кориснике и доставити параметре будућем инвеститору, након чега ће бити познат износ инвестиције'', рекао је Вишковић.

Састанку је присуствовао и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, који је за РТРС истакао да поједине компаније из Српске дуги низ година исказују потребу за коришћењем природног гаса.

Милановић: Американчићи и Енглешчићи желе уништити Додика, праве штету БиХ

Милановић: Американчићи и Енглешчићи желе уништити Додика, праве штету БиХ

''Студија ће бити израђена заједно са потенцијалним инвеститором'', рекао је Ђокић.

Премијер Српске састаће се данас са представницима компаније Зарубежњефт.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)