"PMP Industries"

Vlasnik kompanije o investiciji u Srpskoj: Način da se osigura stabilnost i zapošljavanje radnika

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2023. 18:19

Delegacija Republike Srpske potpisala je danas u Udinama sporazum sa kompanijom „PMP Industries" o izgradnji novog proizvodnog pogona ove kompanije u Laktašima.

Sporazum su potpisali Miroslav Bojić, gradonačelnik Laktaša, i Luiđi Poca vlasnik kompanije "PMP Industries". Poca je ovim povodom rekao da je ovo značajan događaj. Radi se o investicijama u Aleksandrovcu. 

“To je ono o čemu smo pričali danas. To je, na neki način, dio integrisanja naše kompanije tako da smatram da će sigurno donijeti veliki značaj za našu kompaniju u narednom period. Cilj ove investicije je upravo da povećamo naše proizvodne kapacitete kako bi na najbolji mogući način mogli da osvojimo evropska tržišta  kao i američka. Svakako, ono što smo pričali danas jeste ta integracija, odnosno stvaranje kompletnog proizvoda u što brže vrijeme”, izjavio je Poca.

On je rekao da se radi o izuzetno inovativnoj kompaniji koja će se osnovati na teritoriji opštine Aleksandrovac te izuzezetno tehnološki napredna kompanija koja će, kako kaže, biti od koristi za obje strane.

Italijanska kompanija otvara pogon u Laktašima - investicija od 40 miliona evra

Italijanska kompanija otvara pogon u Laktašima - investicija od 40 miliona evra

“Sve s ciljem da se što više skrate lanci isporuke. Cilj je, naravno, da i dalje budemo izuzetno konkurentni na ovom tržištu, da možemo da opskrbimo našu kompaniju proizvodima koji će se proizvoditi u Aleksandrovcu. Investicija je zamišljena u tri faze. Prva faza je gradnja, druga faza se odnosi na mašinsku obnovu i proširenje kapaciteta i treća faza sklapanje gotovog proizvoda  tako da ćemo biti dosta kompletni, moći ćemo ponuditi kompletan proizvod našim kupcima”, rekao je Poca. 

Kako kaže, ovo je način da se osigura stabilnost i zapošljavanje radnika, te će sam taj projekat biti uzuzetno tehnološki napredan.

“Prisutni smo u Srpskoj od 2006. godine. Važno nam je da radimo za sebe i ostvarujemo profit, ali je vrijedno kako kupci gledaju na naše proizvode. Imamo izuzetne povratne informacije od naših klijenata koji su međunarodne korporacije, izuzetno su zadovoljni proizvodom. Moram reći da ovo što sam ja uradio je pravi korak”, istakao je vlasnik ove kompaije.

Ispravan projekat je bio onaj kada se sve kockice poslože, dodaje.

“Kada se sve kockice poslože, projekat je uspješan. Mi smo na jednom mjestu našli dobre radnike, dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, odličnu saradnju sa Vladom. Sve su to stvari koje kada se poslože znači da će taj projekat biti od velikog značaja”, zaključio je Poca.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм