Кина

За 7 дана зарадила више од 22 милиона марака

  • Извор: Агенције
  • 16.11.2023. 21:25

Женг Сијангсијанг, кинеска лајвстримерка која има више од пет милиона пратилаца на платформи Дојин, недавно је продала више од десет милиона производа у само седам дана захваљујући необичној тактици испред камера.

Наиме, Женг сваки производ представља унутар двије до три секунде, баш као да ради на покретној траци, што јој је омогућило да згрне профит од 12,6 милиона евра (22,73 милиона марака) у тако кратком периоду.

Женг својим пратиоцима углавном представља јефтине артикле, а њен је успјех, тако барем пише портал "Некст Шарк", натјерао шефове Дојина да уведу ново и продавачима забране такав облик комуникације с купцима.

Другим ријечима, више неће смјети излагати производе уз тако мало информација те ће свако ко настави с таквом праксом остати без налога и пратилаца.

"Привукао ме посебан стил продаје, без превише приче и врло концизан", изјавила је 30-годишња корисница Дојина имена Веи, која је недавно од Женг купила пар ципела од 10 јуана (1,27 евра) и торбицу од 6 јуана (0,76 евра).


Почели преговори о минималцу у Српској

Почели преговори о минималцу у Српској

Томе је додала да су јој производи испоручени у пластичним врећицама те да су ципеле изразито мирисале на јефтино љепило.

"Намјера такве продајне тактике је искористити потрошаче. Већина људи се не труди затражити поврат новца за артикле вриједне само 10 до 20 јуана, што значи да продавач неизбјежно профитира", појаснила је Ши Јини, 23-годишњакиња упућена у тајне индустрије, чије је ријечи пренио портал "Сикст Тон".

Занимљиво, портал "Сохи" у уторак је објавио и колика је плата асистентима, па навео да "стручњаци за додавање кутија" годишње могу зарадити 240.000 јуана, односно 30 хиљада евра.

Дојин је, појаснимо, кинеска верзија ТикТока.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)