Министарство за научнотехнолошки развој

За програме и пројекте студентских организација високошколских установа у Српској 200.000 КМ

  • Извор: АТВ
  • 17.11.2023. 11:20

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске расписало је данас конкурс за избор програма и пројеката студентских организација високошколских установа у Републици Српској за 2023. годину, за шта је буџетом предвиђено 200.000 КМ.

Овим конкурсом биће, између осталог, подржано студентско организовање, међународна сарадња, организација међународних студентских скупова и сусрета, укључивање у међународне студентске асоцијације, стручни програми, трибине и предавања, научно-стручни радови, пројекти и елаборати од интереса за систем високошколског образовања.

Поред тога, у оквиру овог јавног конкурса подршку ће добити и студентске спортске и културне активности и едукација, студентски медији и остали пројекти који доприносе унапређењу студентског рада и организовања, студентског стандарда, заступању интереса и права студената.

На конкурс се могу пријавити студентска представничка тијела, студентске организације и асоцијације студентских организација.

Конкурс је отворен 30 дана од дана објављивања, а више детаља о самом конкурсу могу се наћи на сајту Владе Републике Српске: www.vladars.rs – интернет страница Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм