На листи милијардера

Закерберг претекао Маска!

  • 06.04.2024. 15:58

Марк Закерберг претекао је Илона Маска на Блумберговој листи најбогатијих људи свијета, па се тако оснивач Фејсбука налази на трећем мјесту, и први пут је испред Маска од 2020. године.

Иако се чувена борба у кавезима између Маска и Закерберга никад није одиграла, борба ова два технолошка титана на финансијском пољу увелико траје. 

Маск, који је на почетку марта био први на Блумберг листи милијардера, пао је на четврто мјесто након што је Ројтерс објавио да је компанија Тесла отказала планове за прављење мање скупих аутомобила, због чега су дионице пале, иако је Маск негирао извјештај те новинске агенције.

Масково богатство опало је за 48,4 милијарди долара ове године, док је Закерберг додао 58,9 милијарде, јер је његова компанија Мета напредовала на берзи, достигнувши нови рекорд 5. априла.

Ово је први пут да је Закерберг ушао у топ три Блумбергове листе најбогатијих људи на свијету од 16. новембра. Тада је имао 104,8 милијарди долара, а Масково богатство процијењивало се на 102,2 милијарде.

Тренутно, Маскова имовина се процјењује на 180,6 милијарди, а Закерберг је на 186,9.

На Блумберговој листи је на првом мјесту француски бизнисмен Бернар Арно, док је други власник Амазона, Американац Џеф Безос.

Такмичење између ова два милијардера превазилази поље новца. Јавна расправа између Маска и Закерберга траје већ неко вријеме, а постала је интензивнија када је Мета лансирала Тредс, друштвену медијску платформу која је ривал Максовом Иксу. Прошле године су њих двојица чак расправљали о могућности борбе у кавезу. Прихвативши изазов, Маск, који има 52 године, је на својој Икс мрежи изјавио је да ће се борити са 39-годишњим Закербергом "било кад и било гдје".


Пратите нас и путем Вибера