Блумберг

Закерберг трећи на свијету по богатству, потиснуо Маска

  • Извор: Агенције
  • 19.04.2024. 19:47

Извршни директор компаније "Мета" Марк Закерберг сада је трећа најбогатија особа на свијету, премашивши директора "Тесле" Илона Маска, објавио је "Блумберг" у свом Индексу милијардера.

Богатство Закерберга повећано је током ноћи за 2,6 милијарди долара на 178 милијарди.

Акције "Мете" порасле су за 1,5 одсто након што је ова компанија објавила своји нови модел вјештачке интелигенције "Лама 3" (Llama 3) и ажурирану верзију четобот вјештачке интелигенције "Мета АИ".

Истовремено, богатство Маска пало је за готово четири милијарде евра на 170 милијарди. Аксије "Тесле" пале су синоћ за 3,6 одсто.

На првом мјесту као најбогатији човјек на свијету је француски тајкун у области луксузне робе Бернар Арно који предводи мега-корпорацију "Моет Хенеси Луи Витон" (ЛВМХ) са 218 милијарди долара.

На другом мјесту је оснивач "Амазона" Џеф Безос са богатством од 201 милијарде долара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.