DOMAĆI FILMSKI PROGRAM NA ATV-a

Decembar u znaku velikih likova jugoslovenske kinematografije

  • Извор: АТВ
  • 05.12.2021. 10:00

Domaća kinematografija, a naročito ona iz perioda bivše Jugoslavije, bogata je vrhunskim filmskim ostvarenjima, komedijama i dramama, ratnim filmovima i nezaboravnim melodramama, ali i specifičnim i danas popularnim likovima. U domaćem filmskom programu često se podsjećamo najznačajnijih jugoslovenskih filmova i serijala, pa tako u decembru donosimo one posebne po svojim pričama, režiji i likovima koji će nekako zauvijek ostati upamćeni kao neizostavan dio domaće kinematografije.

Prva nedjelja u decembru rezervisana je za jedan od najpoznatijih filmova sa tematikom Drugog svjetskog rata, borbe protiv njemačke okupacione čizme i ozloglašenog 'Gestapa'. 'Povratak otpisanih', film koji je svojevremeno postao i prva epizoda još čuvenijeg serijala o hrabrim, iskusnim i spremnim partizanima, Tihom i Prletu, koji svojom domišljatošću stvaraju teške glavobolje nacističkim trupama.

U istom maniru nastavljamo i naredne nedjelje sa ekranizacijom omiljenog stripa 'Mirko i Slavko', koja se smatra jednim od najuspješnijih dječijih filmova i komedija na temu rata i vremena u kojem djeca snažno nastupaju i predvode borbu protiv okupatora.

Iz ratnih vremena i partizanskog duha idemo u mirnodopsko vrijeme, koje je ispisalo nimalo 'mirne' priče. Film 'Sreća u torbi' jugoslovenska je komedija koja prati šefa servisne stanice Raku, koji komičnim slučajem dolazi do torbe u kojoj je novac ukraden u stanici u kojoj radi. Kako bi se oslobodio tereta prolazi kroz razna iskušenja, dok se konačno ne oslobodi novaca.

Za kraj, ali ne manje popularan i po svojoj komičnosti jedinstven u domaćoj kinematografiji – film 'Laf u srcu' koji oslikava vrijeme s kraja 80-ih i prati priču o studentu medicine, koji doveden na rub egzistencije počinje da radi kao posluga u jednoj beogradskoj malograđanskoj porodici, koju dovodi do propasti.

Kultni likovi i filmovi domaće kinematografije, umjetnost kreiranja prave 'sočne' komedije i jedan lijep isječak davnih vremena očekuje vas svake nedjelje u decembru od 21 čas.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм