NEDJELJA U 21

Hajde da se volimo: Hoće li Lepa Brena stići do 'Mondovizije'?

  • Извор: АТВ
  • 14.04.2023. 14:56

Za najbolje praznično vrijeme donosimo vam kultni film sa Lepom Brenom u glavnoj ulozi - 'Hajde da se volimo'.

Prvi dio serijala prati popularnu pjevačicu i njen prateći orkestar 'Slatki greh' na avanturama koje doživljavaju u okviru velike turneje po Jugoslaviji. Oni putuju u Dubrovnik preko zlatiborskog kraja i Mostara da predstave novi spot jednom uglednom stranom producentu. On će biti ključna figura za učešće Lepe Brene i 'Slatkog greha' u velikom televizijskom spektaklu 'Mondovizija'. Konkurentskoj izdavačkoj kući to ne ide u prilog, pa organizuju otmicu Lepe Brene kako bi ih spriječili da stignu u Dubrovnik. Sve je prepuno komičnih scena, intriga, lascivnosti, pa je tako jedan od zanimljivih obrta koji će usložniti njihovo putovanje i lažna vijest novinara, da je član 'Slatkog greha' Bale zapravo Brenin dečko, pa salve žena počinju da ga opsedaju i otvoreno mu nude ljubav. S druge stane u potjeru za njim baca se i otac jedne djevojke u namjeri da ga odvuče pred oltar pod sumnjom da je Bale obeščastio njegovu ćerku. 

Sjajni komični zapleti, zabune i dosjetke skladno je postavio u cijelinu i zanimljivu muzičku komediju Aleksandar Đorđević, a rediteljsku podršku i doprinos u sekvencama svojevrsnih 'muzičkih spotova' dao je Stanko Crnobrnja, koji će režirati naredna dva dijela ovog velikog jugoslovneskog filmskog hita. Lepa Brena igra samu sebe i prikazana je, a što nije bilo netačno ili pogrešno, kao heroina i obožavana pjevačica Balkana s početka 80-ih prošlog vijeka. Njena karijera zaista je išla uzlaznom putanjom i ona jeste bila 'kraljica' svih pjevačica, a serijali filmova sa njom u glavnoj ulozi, u kojima tumači sebe, zaista su bili pravi marketinški zaokret i odličan proizvod njenih menadžera i producenata. 

Jedno je sigurno – uživaćete u muzičkoj listi od naslovne pjesme 'Hajde da se volimo' koja je i danas neizostavna na repertoaru svi proslava i veselja, kao i Breninih koncerata, preko čuvenih pjesama 'Udri Mujo' i 'Sanjam' do balade 'Golube'. Pored toga sigurno će vas zadiviti i mnogobrojne ljepote i lokacije bivše Jugoslavije na kojem je film sniman – od Užica preko crnogorskog primorja do Dubrovnika. 

Film 'Hajde da se volimo', nedjelja u 21 čas.


Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.