OD NEDJELJE U 22:30

FLEABAG: Urnebesna, perverzna, neodoljiva

  • Извор: АТВ
  • 24.02.2023. 19:06

‘Fleabag’ britanska je tragikomična serija iz 2016. godine, koju je kreirala, a ujedno igrala i glavnu ulogu Phoebe Waller-Bridge i temelji se na njenoj monodrami premijerno izvedenoj 2013. godine.

Serija u dvije sezone prati slobodoumnu djevojku nadimka ‘Fleabag’ (u prijevodu na srpski ‘buvara’), koja je preživjela ogromnu traumu i tragediju od koje ne može nikako da se oporavi, a u isto vrijeme stiže u London i kroz urnebesne situacije ‘pliva’ kroz grad u kojem ne poznaje nikoga.

Ona nema nikakvih ‘filtera’ – upada iz afere u aferu, izrazito je perverzna i svojeglava, ponekad ljuta, ne prihvata ničiju pomoć, na putu izlečenja i normalnog života.

Obje sezone serije dobile su veliko priznanje televizijskih i filmskih kritičara, koji su je ocijenili kao ‘precizanu crnohumornu, uvrnutu i dirljivu priču o postojanju jedne slobodne žene, sa nevjerovatnom ubjedljivošću i nepredvidljivošću likova i situacija’. Ovako velike riječi propraćene su mnogobrojnim nagradama na prestižnim svjetskim filmskim festivalima, između ostalog nagrada Britanske filmske akademije za najbolji ženski komični lik koji je otišao u ruke Phoebe Waller-Bridge, kao i 'Zlatni globus' koji je osvojila serija u cjelini. Takođe, Barak Obama je ovu seriju stavio u sami vrh lične liste programa koji obožava.

Ono što seriju posebno odlikuje je i tzv. ‘rušenje’ četvrtog zida, posebni trenuci kada se Fleabag na jedinstven način obraća publici i dodatno pojašnjava detalje situacija, kao i poseban jezik u kojem se utrkuju čista komedija, satira i perverzija.

Ne propustite sjajnu britansku komediju koja će vas nasmijati do iznemoglosti, aba baš svaki put.

‘Fleabag’, od nedjelje na ATV-u u 22 časa i 30 minuta.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.