NEDJELJA U 20

GODINE SLATKOG GREHA: Poznatija od Tita

  • Извор: АТВ
  • 23.01.2022. 12:00

Januar je poznat po slavlju, veselju, radosti i dobroj muzici. Kada smo već na polovini najprazničnijeg mjeseca, red je da nastavimo u dobrom ritmu – donosimo vam dokumentarni film o Lepoj Breni, koji ne samo da otkriva vrtoglavi put njenog uspona i popularnosti na muzičkoj sceni, već donosi i njene najpoznatije hitove, zbog kojih će se nedjelja pretvoriti u pravi ‘jubox’ odlične muzike.

‘Godine Slatkog greha’ je dokumentarni film iz 2017. godine koji dokumentuje događaje iz Breninog profesionalnog i privatnog života, od početka njene karijere ’82. godine, pa sve do ’92. godine, tačnije raspada Jugoslavije.

Najveća balkanska zvezda Lepa Brena u dokumentarcu, koji prati 10 godina njene karijere, govori o poznatim i nepoznatim detaljima iz svoje biografije. Od djetinjstva u Brčkom, odrastanja u radničkoj porodici do ostvarenja najuspješnije karijere u bivšoj Jugoslaviji. Kako je izgradila brend i kakva je bila uloga njenog menadžera Rake Đokića? Koliko je uspješan bio muzički sastav ‘Slatki greh’? Koliki je 80-tih godina bio tiraž njenih albuma? Kako je izgledala njena najčuvenija turneja, koja je trajala famoznih devet godina?


Film, simbolično, počinje njenom anegdotom iz osnovne škole, kada joj je nepoznati muškarac predvideo veliku popularnost i ne samo to, nego da će biti poznatija od Tita. U filmu osim Brene i članova ‘Slatkog greha’ (Ljubiša Marković Frenki, Živojin Matić Žile, Branislav Mijatović Mija, Zoran Radanov Zoki i Saša Popović) govore i članovi njene porodic, te istaknuti umjetnici i javni radnici. O vremenu u kojem je zasijala diva narodne muzike Balkana govore od njenog supruga Slobodana Živojinovića, sinova Stefana, Filipa i Viktora, Marine Tucaković i Svetlane Cece Ražnatović, Tereze Kesovije, Alena Islamovića, preko Dragana Bjelogrlića, Ivane Žigon, Danice Maksimović, do Zahara, Mirjane Bobić Mojsilović i mnogih drugih.

Za Brenu je ovaj dokumentarac emotivna priča o njenom životu i podsjetnik na vrijeme u kojem se srećno živjelo i u kojem su se njene pjesme, kao i danas, sa obožavanjem pjevale na sav glas.

Emotivno-muzička priča o postanku jedne od najvećih zvijezda domaće muzičke scene, Lepe Brene – ‘Godine slatkog greha’, u nedjelju u 20 časova.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина