NEDJELJA U 21

LAVIRINT: Tajne arijanske sekte

  • Извор: АТВ
  • 01.07.2023. 16:18

'Lavirint' je srpski triler iz 2002. godine u režiji Miroslava Lekića.

Priča prati izlečenog kockara Popa, koji se nakon 20 godina vraća iz inostranstva u rodni Beograd. Počinje da obnavlja druženje sa Lakijem, a njih dvojicu veže prijatelj Zoran, koji je počinio samoubistvo. U međuvremenu Pop upoznaje Suzanu i Tamaru, majku i ćerku, i postaje predmet igre – biva uvučen u otkrivanje tajni iz prošlosti, podzemlja Kalemegdana i tajanstvene sekte. Misterije i opasni događaji će se ređati, a opsene slike će ga odvesti do mjesta, pitanja i odgovora o kojima nikad nije ni slutio – kada bude shvatio da se Zoran nije ubio, tada će znati da i njegov život visi o koncu.

'Lavirint' duboko zadire u korijene i prošlost Beograda – radnja se dešava u podzemnim prostorijama i tunelima Kalemegdana i osvrće se na djelovanje i postojanje stare arijanske sekte. Spoj drame, trilera i misterije u ovom filmu itekako je oplemenjen maestralnom glumačkom igrom, režijom i montažom, koje fantastično oblikuju osjećaj nezvjesnosti, pa nekim scenama daju estetiku horora. Film je bio kandidat za Oskara 2002. godine za najbolji film van engleskog govornog područja.

'Lavirint' nedjelja u 21 čas.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм