NEDJELJA U 21

LJUBAVNI ŽIVOT BUDIMIRA TRAJKOVIĆA: Prva ljubav zaborava nema

  • Izvor: ATV
  • 28.11.2021.15:00

Jedan od omiljenih filmova jugoslovenskih generacija, koji nas može lako podsjetiti na popularne američke romantične komedije, naročito one koje slikaju život tinejdžera. U domaćem ruhu film Dejana Karakljajića o mladiću Budimiru Trajkoviću i njegovim avanturama na putu pronalaska prve ljubavi i prvog poljupca vratiće nas nakratko u vrijeme bezbrižnosti i tih slatkih muka odrastanja.


'Ljubavni život Budimira Trajkovića' prati Budimira, sina jednica i nasljednika graditelja mostova. Među Trajkovićima se uvijek znalo – mostove je gradio deda, nastavio otac, a sada na red dolazi Budimir. Za njega su mostovi kob, ona koja ih porodično pomjera iz grada u grad i njemu ne dozvoljava da vodi život kao njegovi drugovi – da otkrije prvu ljubav. U jednom od pokušaja da se skrase, Budimir upoznaje djevojku i ulazi u novi svijet koji mu pomaže da odraste i donese najvažniju odluku – hoće li nastaviti neimarsku tradiciju ili ne.

Film je osvojio nagradu za najbolji scenario na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, a na pulskom festivalu Bronzanu arenu. Ova priča je prepuna lake komedije, prepletene sa stvarnom dramatikom odrastanja, roditeljstva i svih previranja koje donosi odrastanje i važne odluke.

Uz odličan scenario i rediteljski pristup, film je proslavila glumačka ekipa – pored Predraga Bolpačića koji je maestralno odigrao mladog Budu, iskrenog i neiskvarenog tinejdžera, zaigrale su sve same zvijezde, Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, Mića Tomić, Neda Arnerić, Bata Živojinović i Slobodan Aligrudić. Muzika je tek posebna stvar – dva singla u izvedbi Bisere Veletanićm na najljepši i najiskreniji način se podudaraju sa likom mladog Bude.

Hoće li slatka prva ljubav od Bude napraviti snažnog graditelja mostova?

'Ljubavni život Budimira Trajkovića' nedjelja u 21 čas.

Tagovi: