SUBOTA U 22:30

SAINT JUDY: Borba za jednog je borba za sve!

  • Извор: АТВ
  • 07.01.2023. 12:30

'Saint Judy' je američki biografski film iz 2018. godine u režiji Seana Hanisha o Judy Wood, imigracionoj advokatici koja je promijenila istoriju i budućnost žena imigrantkinja u SAD-u.

Zagovornici imigracije vjeruju da je pobjeda Judy Wood spasila živote desetina hiljada imigrantkinja širom svijeta. Film počinje njenim preseljenjem sa sinom iz New Mexica u Los Angeles, a priča se nastavlja radom u imigracionoj advokatskoj kancelariji, a zatim i prelaska u Judyinu advokatsku kancelariju u kojoj je preuzela poseban slučaj.

Upitanju je slučaj imigrantkinje Asefe Ashwari, učiteljice iz Afganistana, protjerane od strane Talibana zbog otvaranja škole za djevojčice, a kojoj je prijetila deportacija. Nakon uporne borbe na sudu i van njega, Judyni napori kulminirali su raspravama pred Apelacionim sudom Sjedinjenih Američkih Država, gdje se izborila za promijenu zakona. Takođe, film na jedinstven način prikazuj Judyin portret, odnos prema klijentima, kao i njenu veliku posvećenost porodici.

Film je nominovan na prestižnim internacionalnim festivalima od Los Angelesa do Londona, a osvojio je nagradu za najbolji narativ na 'High Falls Film Festivalu'. Isto tako, film je dobio odlične komentare kritike i publike, naročito glumica Michelle Monaghan, koja je odlično iznijela sve izazove uloge, jedne sasvim obične, ali nesvakidašnji neobične žene, koja je svojom upornošću i profesionalnošću izborila istorijski korak.

'Saint Judy', subota u 22 časa i 30 minuta.

Тагови: