Večeras u 20:00

Serija The Loudest Voice: Barak Obama 

  • 02.04.2021. 17:43

Petak u 20 časova na programu ATV-a rezervisan je za mini-seriju o životu jedne od najkontraverznijih ličnosti američkih medija, osnivaču velike kablovske TV mreže Fox News-a, najglasnijeg zagovornika radikalnih i konzervativnih ideja američke potike, poznatom po seksualnom prestupništvu, strogoj naravi koja je pojedine njegove saradnike koštala karijere. 

Roger AiIes velika je ličnost američkog medijskog neba i mnogobrojnih političkih prevrata u prvih petnaest godina novog milenijuma. 

Treća epizoda prati jedan buran istorijski period američke politike u kojoj se odvijao sukob dvije najveće sile – republikanske i liberalne, pa tako razotkriva istorijski događaj u kojem prvi čovjek amerike postaje liberalista.  „Crni čovjek“ , Barak Obama, prvi put u istoriji Sjedinjenih Američkih Država postaje predsjednik ekonomske i vojne velesile. Fox News na čelu sa Rodgerom godinama unazad štiti i reprezentuje konzervativne ideje, a tada vrlo aktivno, podmuklo i omalovažavajuće djeluje tokom  cijele političke kampanje na izborima protiv Obame, diskreditujući ga kao kandidata, građanina i kao političkog lidera. 

Ailes je bio poznat po tome što je bio savjetnik tri američka predsjednika i sva trojica su bili dio radikalnih ideja američke politike, tako da je njegov portret zaista u bojama teških i opasnih ideja. 

Vidjećemo kako se Ailes bori da Fox News ostane glas koji saopštava veoma konzervativne ideje, koji urušava kampanju Baraka Obame. Vidjećemo koliko će i zaposleni na televiziji proći kroz izvjesnu torturu obzirom na to da je cijela izborna godina za njih protekla u zastrašivanju da ukoliko ne budu na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme jasno podržavali ideje protiv-kandidata Bila Clintona iz reda konzervativaca, ukoliko ne budu rušili integritet Obame i ukoliko ne budu istrajni u tome da su samo radikalne ideje spas za veliko američko društvo, u najmanju ruku ostati bez posla, a potom i bez nade da budu angažovani u bilo kojem drugom mediju. Od svog osnivanja pa nadalje, a pod palicom Ailesa, Fox News svojim zaposlenima, naročito TV zvijezdama nudio je veoma „škakljive“ ugovore sa obligacijama da niti jedna poslovna tajna ne smije ni slučajno biti izneta u javnost. Ukoliko bi se tako nešto dogodilo onaj koji bi prekršio strog ugovor bio bi jednostavno smaknut sa dotadašnje pozicije. 

U ovoj epizodi pratimo i razvoj odnosa Rodgera Ailesa sa žrtvama seksualnog zlostavljanja. Po prvi put vidimo Gretchen Carlson (Naomi Watts) koja je jedna od ključnih žrtava, s kojom upravo u ovoj epizodi i počinje aktivno da se razvija lik Rogera i svih prljavština i ucjena na koje je bio spreman kako bi zadovoljio svoje želje bludnika. Uporedo zahuhtava se i odnos sa  Laurie Luhn (Annabelle Wallis), koja je možda i najviše propatila i doživljela njegovo seksulano zlostavljanje na svojoj koži. Vrlo vješto je reditelj na osnovu svjedočanstava, romana i sigurni smo ogromnog istraživanja utkao i priču o Rogerovoj ženi, Beth, koja je zajedno sa njim činila stub radikalizma i jakih represivnih ideja. Nju  je očekivano sjajno iznjela, Sienna Miller, počevši od replika, preko kostima i svih promjena kojima se podvrgla kako bi što bolje odigrala ovu nimalo jednostavnu ženu.  

Neki glasovi su najjači. Zagluše. Neke ideje svojom snagom pomute razum. Ostavljaju bez ljudskosti. Neke mračne strasti vode na kolosek sa kojeg nema povratka. 

Serija koja portretiše vizionara mračnih ideja, „The Loudest Voice“ petkom u 20 časova.

Тагови:
  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм