NEDJELJA U 21

ŠTA RADIŠ VEČERAS: Tri priče o 'težini' mladosti

  • Извор: АТВ
  • 19.11.2022. 18:00

'Šta radiš večeras' je jugoslovenski film iz '88. godine i predstavlja urbani omnibus o promblemima mladih u tri priče 'Amsterdam', 'Kravata' i 'Apsolutni sluh' u režiji Predraga Velinovića, Ivana Markova i Janka Baljaka. Na izradi scenarija Velinoviću i Baljaku pridružuju Ivan Lalić, Ivan Panić i Zoran Bačić. Omnibus tematski

Prvi dio 'Amsterdam' prati priču o trojici mladića iz novobeogradskog bloka koji zajedno provode vrijeme. Poslije završene srednje škole, čekajući odlazak u vojsku, pokušavaju da na brz i lak način dođu do novca. Njihovi snovi o ljepšem i boljem životu na komičan način se ruše, a njihovi životni putevi se razilaze.

Drugi dio 'Kravata' na jednako komičan način prati trojicu mladića koji rade u skladištu knjiga. Majka jednog od njih radi u restoranu i pokušava tu da ga zaposli. No, on u međuvremenu upoznaje djevojku iz susjedstva zbog koje zajedno sa prijateljima veče prije zaposlenja pokušava da uđe na zabavu, ali ne uspijeva jer nema kravatu. Razočarani mladići kradu ključ od kafane i prave svoju zabavu.

Treća priča 'Apsolutni sluh' prati mladi par koji već duže vrijeme stagnira. Idalje žive sa roditeljima; on je diplomirani paleontolog bez posla, a ona završava medicinu. Zbog poslijednjeg ispita ona nema vremena da ga viđa. Ubrzo mu se javlja sa informacijom da je dobila posao u seoskom domu zdravlja i da odlazi. Vrijeme prolazi, a od nje nema ni traga ni glasa, pa mladić odlučuje da je potraži.

Omnibus na komičan i lagan način nadovezivanjem priča oblikuje osnovnu temu, a to su mladi i njihovi egzistencijalni i ljubavni problemi krajem 80-ih godina prošlog vijeka. Predragu Velinoviću i Ivanu Markovu su ovo bile prve samostalne režije, dok je za Janka Baljaka ovo bilo treće samostalno ostvarenje.

'Šta radiš večeras', nedjelja u 21 čas.

Тагови:
  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина