SUBOTA U 21:45

THE BLACKOUT: Tajanstveno zamračenje

  • Извор: АТВ
  • 29.10.2022. 12:00

‘The Blackout’ je ruski naučnofantastični film iz 2019. godine u režiji Egora Baranova.

Film govori o iznenadnom događaju u nakon kojeg cijeli svijet uranja u tamu, koja brzo uništava život na Zemlji. Bez meteorita, bez terorista, bez nuklearnog oružja, svijet je postao mjesto teškog opstanka. Sve je pusto osim malog područja u okolini Moskve. Život izvan ‘Kruga života’ je nemoguć i vojni izviđači se u njega svakodnevno vraćaju sa informacijama, da tamo iza granice, više nema nikakvog života. Brzo formirana jedinica u zaštićenom području mora još brže da otkrije tajanstvenog neprijatelja. Ko ili šta uništava sav život na Zemlji? Koliko dugo će opstati posljednja ispostava čovječanstva?

Zanimljivo je da je naslovnu pjesmu za film radio osnivač Linkin Parka, Mike Shinoda. Takođe, film je veoma produkcijski zahtjevan, te je na cijelom snimanju korištena prava vojna oprema. Interesantna je i saradnja sa Google Maps, koja je iznjedrila video igru u kojoj se svaka ulica može vidjeti u postapokaliptičnom izdanju, u estetici filma.

‘The Blackout’, subota u 21 čas i 45 minuta.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм