SUBOTA U 22:30

THE MAN WHO KILLED HITLER AND THEN THE BIGFOOT: Urbana legenda

  • Извор: АТВ
  • 14.01.2023. 13:09

'The Man Who Killed Hitler and Then The Bigfoot' je američki film iz 2019. godine u režiji i prema scenariju Roberta D. Krzykowskog.

Priča prati ogorčenog, a nekada legendarnog američkog veterana, Calvina Barrea koji je služio u Drugom svjetskom ratu i ubio najvećeg neprijatelja Hitlera. Sada ga američka Vlada poziva da napravi predah od penzije, koju provodi kao pustinjak, i upusti se u posljednju tajnu misiju – da pronađe i eliminiše mitsko stvorenje, Bigfoota, koji se zarazio smrtonosnom kugom, kojom prijeti da zarazi cijeli svijet, ako ostane na slobodi. Oslanjajući se na iste vještine koje je usavršavao tokom rata, Calvin mora ponovno da krene u spašavanje svijeta i suoči se sa duhovima prošlosti.

Žanrovski ova priča kreće se od avanture do SiFi, vješto gradeći uzbudljivu avanturu, epsku urbanu legendu o ubistvu Hitlera, a još više onu o čudovištu koje živi u divljinama kanadskih šuma. Kritika ga je okarakterisala kao veliko, pozitivno, iznenađenje u novijoj filmskoj idustriji naročito kada se u obzir uzme priča, a potom i maestralno učešće Sama Elliotta u glavnoj ulozi. Pozitivne ocjene odrazile su se i na konačan plasman filma na festivalima – šest nominacija i jedna osvojena nagrada za najbolju filmsku priču Robertu D. Krzykowskom. Film je sniman samo 25 dana, a Elliot se istakao i time što je većinu vratolomija na snimanju uradio bez dublera ili kaskadera.

'The Man Who Killed Hitler and Then The Bigfoot', subota u 22 časa i 30 minuta.

Тагови: