ATV od 20 časova

Trka oko svijeta: Pješčano dno ili voćni vrh

  • 02.07.2020. 11:42

Devet takmičarskih parova je i dalje u trci za milion dolara. Večeras vas očekuje četvrta epizoda nove sezone, a iz Novog Zelanda timovi putuju na daleki Bali.

Kako sinoć nije ispao nijedan tim, večeras su svjesni da ih očekuje najveća borba do sada.

Timovi će preći preko 6400 kilometara, te na različite načine putovati do Indonezije – neki preko Perta, grada u Zapadnoj Australiji, neki preko Kuala Lumpura, glavnog grada Malezije, a neki preko Singapura, grada-države u Jugoistočnoj Aziji. Različiti letovi će odrediti i vrijeme njihovog dolaska na Bali.

I večeras su naši takmičari dobili zanimljive i ni malo lake zadatke.

"Zaobilaznica" će zahtijevati timski rad sa dva prirodna resursa koji su esencijalni dio života na Baliju. Timovi će morati izabrati između "pješčanog dna" i "voćnog vrha".

"Pješčano dno" podrazumijeva da skupe pijesak sa dna rijeke Ayung i prenesu ga uz brdo 200 metara do čovjeka koji pravi cigle. Kada napune posudu do označene linije, ciglar će ih uputiti u dalji tok takmičenja.

"Voćni vrh" podrazumijeva da pripreme složenu religioznu voćnu ponudu poznatu kao "gebogan". Kada je kompletiraju, ona će biti odnesena na tradicionalni način do hrama Desa Puseh gdje će je sveštenik blagosloviti.

"Barikada" neće zaobići takmičare ni u ovoj epizodi, moraće da pronađu surfersku prodavnicu Uluwatu i potraže specifičnu dasku sa slikom koju su vidjeli ranije, sveštenikom sa Tahitija koji ih je blagoslovio na Bora Bori.

Kako će se naši timovi snaći u obavljanju večerašnjih zadataka? Ko će na cilj stići posljednji i ispasti iz trke za milion dolara?

"Trka oko svijeta" je na programu ATV-a večeras u 20 časova.

Тагови: