Večeras na ATV

Trka oko svijeta: Psi od slame ili džungla bambusa

  • 27.05.2020. 13:59

Sedam takmičarskih parova nastavlja trku u Bangladešu. Na redu je peta epizoda avanturisričkog gejm šoa "Trka oko svijeta", a počinje u predgrađu prenaseljene Dake, na rijeci Buriganga odakle takmičarski parovi moraju stići taksijem do najpopularnije tržnice u Bangladešu.

Zadaci su, i u ovoj epizodi "trke za milion dolara", inspirisani teškim poslovima bangladeških radnika što komplikuje uslove takmičenja, ali svakako obećava nevjerovatnu zabavu gledaocima šoa.

Za zagrijavanje takmičara predviđeno je vaganje bambusa na drevni bangladeški način nakon kojeg slijedi još teži zadatak. Takmičarski parovi će morati brzo odabrati jedan od ponuđenih zadataka - "psi od slame" ili "džingla bamabusa".

Oba zadatka su, takođe, dio teške svakodnevice Bangladeša, a u pitanju su izrada ekoloških kesa od jute (psi od slame) i izrada skela od bambusa dopremljenih rikšama na gradilišta (džungla bambusa).

Koji će od sedam takmičarskih parova zablistati u petoj etapi "Trke oko svijeta" ne propustite pogledati večeas od 21 čas na ATV!

Тагови: