VIKENDOM U 8:30

VIKEND VEKERICA: : Interesantne priče za početak vikenda

  • Извор: АТВ
  • 03.12.2021. 18:00

Vikend mnogima donosi blagodet odmaranja, leškarenja i slast pravog razbuđivanja. Jutarnje vježbe, zdravi doručak ili kafa stvar je izbora, a pozitivna energija je neizostavna da vikend duže traje. Uz našu 'Vikend Vekericu', dobro raspoloženje, interesantne priče i osmijeh naše Jovane Radosavljević uplovite u pozitivan i dug vikend.

U subotu razgovaramo o prazničnoj groznici koja je uveliko počela – osim gradskih trgova počelo je i ukrašavanje domova. Provjerili smo kakvi ukrasi se najviše traže i kako se kreću cijene. Pričaćemo o paketićima i velikom moskovskom klizalištu.

Počeo je šestonedeljni Božićni post. Tokom posta vjernici bi trebalo da se uzdržavaju ne samo od mrsne hrane, već i od zlih pomisli i djela, te da umnožavaju dobročinstva. O svemu tome razgovarali smo sa sveštenikom Draganom Grujićem. Za vrijeme posta najviše se kupuje riba i morski plodovi. Raspitali smo se da li je nagli porast cijena uticao i na poskupljenje ponuda u ribarnicama.

Donosimo priču o KUD 'Piskavica' i tradiciji folklora koji njeguju i koji je putem njih proputovao svijet. Zanimljiva priča stiže i iz manastira Mileševa o snazi freske Bijelog anđela koja se godinama prepričava.

U nedjelju razgovaramo o osiguranju nekretnina od požara ili poplava – zašto je taj korak važan i šta podrazumijevaju pojedini paketi i polise.

'Radio Trebinje' prijatelj je svih Trebinjaca još od '75. godine. Pogledajte šta o njemu kažu radnici, a šta vijerni slušaoci. Mnogo južnije u Jerihonu u Palestini uskoro će biti predstavljen i otvoren za turiste poseban spomenik kulture – mozak 'Drvo života.

Zanimljiva priča stiže i iz Bele Palanke. Mještani vjeruju u divljanski hrast i njegovu svetiteljsku i zaštitničku moć.

Očekuje vas još mnogo zanimljivih priča iz svih krajeva svijeta za odličan početak vikenda. 'Vikend Vekerica' vikendom u 8.30 h.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.