Критике

Бијељина без ребаланса буџета: "Градоначелник трошио како је хтио"

  • Извор: АТВ
  • 03.01.2024. 19:22

Нацрт ребаланса буџета за претходну годину у Бијељини није усвојен јер је градоначелник Љубиша Петровић новац трошио како је хтио, кажу то одборници скупштинске већине.

Он њима поручује, да су они кривици, али и овај пут све то им је саопштио преко Фејсбука.

"Ускратили су оно што припада дјеци и народу Бијељине. Покушавајући мене да представе као неспособног, да ме окриве за дуговања. Изузетно ми је жао, јер наши спортски клубови који су остварили значајне успјехе и резултате неће моћи да буду додатно награђени из буџета Града захваљујући одборницима који нису гласали за усвајање ребаланса буџета за 2023.годину", написао је он.

Стиже му и одговор. Све је то још један ријалити наступ и замјена теза. Петровић покушава да се спаси кривичне одговорности јер је свјестан да је ненамјенско трошење и злоупотреба положаја кривично дјело.


Од супруге украо 27.000 КМ па пријавио провалу - открио га син

Од супруге украо 27.000 КМ па пријавио провалу - открио га син

За 1.125.000 КМ пробијен је усвојени буџет. Трошкови репрезентације кабинета градоначелника, текуће помоћи кабинета, финансирање једнократне помоћи спортским клубовима, грантови вјерским заједницама, Удружењима грађана прекорачени и за неколико стотина хиљада марака. Посебна ставка су незаконита запошљавања.

"Непокривени буџетски дефицит из 2022.године 2.173.670 КМ, обавезе створене преко буџетом планираних средстава у 2022.  974.787 КМ за пробијање за плате запослених  у Градској управи, према информацијама од 26.12. имамо 200 нових радника у Градској управи чије плате годишње изађу око 4 милиона КМ, кад се рачуна просјечна плата“, каже предсједник градске Скупштине Александар Ђурђевић.


Ово је младић који је погинуо када је ударио дивљу свињу: Недавно напунио 18

Ово је младић који је погинуо када је ударио дивљу свињу: Недавно напунио 18

Градска управа је само у 2022. направила дефицит од преко 3 милиона КМ. Покушано је то упаковати у ребаланс за 2023. годину, тврде из СНСД-а.

Буџетски оквир појединих ставки  је вишеструко пробијен и ребаланс је кажу требао послужити да се то незаконито поступање легализује.

Пратите нас и путем Вибера