Laktaši

Bojić primio dobitnike Vukove nagrade: ”Vukovci” automatski otvaruju pravo na stipendiju

  • Извор: Агенције
  • 08.06.2023. 07:38

Grad Laktaši već dvadesetu godinu zaredom organizuje prijem za dobitnike Vukove nagrade, a ove godine 18 učenika, iz četiri osnovne škole sa područja grada, nosioci su diplome „Vuk Karadžić“.

“Veoma sam ponosan na činjenicu da naša lokalna zajednica, svake godine, ima određen broj učenika sa izvanrednim rezultatima, kako u školi, tako i na raznim takmičenjima u oblasti obrazovanja, kulture i sporta“, istakao je gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić.

Laktaši važe za grad koji posebnu pažnju usmjerava na obrazovanje učenika i studenata, cijeneći trud i rezultate koje postižu.

“Iskreno se nadam da će se vremenom stanje obrazovanja, generalno poboljšati, a mi kao Gradska uprava smo dužni da učenike koji ostvaruju ovakve rezultate pomognemo koliko god je to moguće. Takođe, vukovci automatski otvaruju pravo na stipendiju za prvi razred srednje škole”, rekao je Bojić.

Nevrijeme u Višegradu

Nevrijeme u Višegradu

On je na prijemu upriličenom za vukovce, naglasio koja su to deficitarna zanimanja i koje su potrebe na tržištu.

Nakon prijem u Gradskoj upravi, gradonačelnik je zajedno sa učenicima prošetao kroz grad i uz osvježenje porazgovarao o njihovim planovima za dalje školovanje i opredjeljenje.

Пратите нас и путем Вибера