Derventa

BORS: Dodjela odlikovanja je drskost i provokacija

  • Извор: АТВ
  • 06.04.2023. 20:10

Dodjela odlikovanja 103 brigadi HVO-a je drskost i provokacija, a hrvatski predsjednik persona non grata za nas, poručuju borci. Sa mjesta na kome su činjeni zločini nad Srbima, jednoglasno traže odgovorosnost, onih koji su dozvolili skup na kome su odlikovani oni koji su činili zlodjela.

"Ovo jeste bilo ruganje i narugavanje borcimai zato smo donjeli zaključak  taj gospodin Milanović, ako se može nazvati gospodnom je nepoželjan u Republici Srpskoj i persona non grata za boračku organizaciju Republike Srpske", Goran Rogić, predsjednik Predsjedništva BORS-a. 

Borci traže i smjenu predsjednika skupštine grada Derventa. Inicijativu je podnijela lokana boračka organizacija. 

"GBO je porkenula incijativu za smjenu Marinka Nikolaša koji je glavni organizaor okupljanja pripadnika 103 brigade i glavni organizator dolaska predsednik Hrvatske u Derventu i uručivanja odlikvanja", kaže Čedo Vujičić, Boačka organizacijama. 

Derventa i Srpska, nisu šaka zobi koju je lako pozobati. Nismo marionete poručuju borci. Zločine i provokacijene ne smijemo zaboravljati.  

"Zbog čega smo se mi borili zbog čega su ljudi poginuli i zbog čega smo stvorili Republiku Srpsku ako svako ko hoće može da radi po njoj šta mu je volja", kaže Radan Ostojić, predsjednik BORS-a.

Nemojte se igrati našim emocijama, poručuju borci. Svakodnevno primaju pozive porodica saboraca, koji su dali život za Srpsku. Ograđuju se od politikih konotacija i kažu da neće odustati dok se ne kazne odgovorni za dešavanja u Derventi 25 marta. 

Тагови: