Bijeljina

Brojne nepravilnosti u Izvještaju o izvršenju budžeta

  • Извор: АТВ
  • 05.07.2023. 18:55

Ponovo su prvi redovi u skupštinskoj sali u Bijeljini bili prazni.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović nije se pojavio. Pa tako nije objasnio zašto su u izvršenju budžeta brojna prekoračenja i nepravilnosti, 

Izvještaj izvršenja budžeta za 2022. godinu pokazuje da je grad završio godinu u deficitu od 2,2 miliona KM. Nezakonite relokacije sredstava i rashodi za plate zaposlenih kojih je svakim danom sve više, poznata su priča odranije.

Izvještaj pokazuje i probijanje budžeta po mnogim stavkama. I to petostruko veće iznose od odobrenih, velike troškove reprezentacije, kao i prevoza i ostalih putnih troškova za zaposlene.

"Stavka koja se odnosi na plate u Gradskoj upravi je probijena za oko milion KM, takođe razne druge stavke višestruko probijene i izvještaj za prvi kvartal o izvršenju budžeta pokazuje da su vršene nezakonite relokacije sredstava, samim tim i nezakonito trošenje gdje imate da je u kabinetu gradonačelnika odobren jedan iznos, a utrošen pet puta veći", ističe Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine.

Da objasne haos u budžetu nisu mogli ni u SDS-u.

Njih više zanima raspuštanje Skupštine.

"Danas je tačno mjesec dana od kada je gradonačelnik uputio zahtjev Ministarstvu za lokalnu samoupravu da se raspusti ova Skupština i ja smatram da Vlada i Ministarstvo treba o tome da se oglase", kaže Anka Todorović, odbornik SDS-a u Skupštini grada Bijeljina.

Ne oglašava se Ljubiša Petrović ni o sudskim sporovima. U kome samo jedan od njih, od Bijeljina gasa, je težak više od 628 hiljada maraka.

Van snage stavljena je i odluka kojom bi se iz Kompenzacionog fonda ulagalo u ruralni razvoj Semberije.

Sve to je palo u vodu jer je po tužni gradonačelnika Ustavni sud Srpske stavio van snage pravilnik Agrarnog fonda po kome bi bio urađen ovaj projekat.

Na taj način spriječena je važna investicija za Bijeljinu.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.