Popovo polje

Bukti požar iznad sela Žakovo i Tulje

  • Извор: АТВ
  • 13.02.2023. 13:02

Popovo polje je pod dimom a okolna brda u plamenu. Požar bukti iznad sela Žakovo i Tulje. Za manje od 24 sata stvorila se kilometarska požarna linija.

Ovaj požar buknuo je juče u poslijepodnevnim časovima u neposrednoj blizini puta Ljubinje -Trebinje. I ovaj put se sumnja na ljudski faktor.

Mještani u čudu. Milan kaže da se ovome u sred zime nije nadao i dodaje da se ovaj dio Hercegovine zbog čestih požara pretvara u pustinju.

“Do juče je kiša padala i evo ga opet gori ko kad gori, šta da kažem, ne bih se ovome nadao, ljeti kada se zapali pa ajde može od bilo čega ali ovo sada ne može bez ljudske ruke. Evo vidite krš ovaj, i ovo malo zelenila treba ga pretvoriti u pustinju”, kaže Milan Buđen, iz sela Žakovo. 

Iako je zima, trebinjski vatrogasci idu s požarišta na požarište. Komandir kaže da ih više ništa ne čudi. Kao i uvijek problem je težak teren a nezaobilazan je i vjetar koji se kao namjerno pojavi čim bukne vatra.

“Kada naiđe sušni period, kada naiđe mraz u Hercegovini tada je isušenost tla velika i pogoduje. Ljudi sada čiste bašte i pale vatru na otvorenom, dođe jak vjetar i odnese ga. Vjerovatno je uzroj ovog požara ljudiski factor, mi smo uredno prijavili MUP-u Republike Srpske”, rekao je za ATV Zdravko Kašiković, komandir TVJ Trebinje.

Policija je izašla na teren. Iz Policijske uprave Trebinje šalju apele da se ne pali vatra na otvorenom bez poziva vatrogasaca. Da če savjest konačno proraditi po ovom pitanju, nadaju se i vatrogasci.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.