Цеста од Бијељине до Сокоца од стратешког значаја

  • Извор: АТВ
  • 30.11.2023. 20:19

Одлична ствар, дај Боже да се што прије почне са радовима, тако у Бијељини говоре о плановима за изградњу брзе цесте до Сокоца.

Пројекат за трасу урађен је прије двије године. 

„Па то је само Бог дао тако да буде да се то уради. Знаш колико ће то бити боље за народ да се то уради. Јер пут је све, пут, струја, вода то је живот.“

 „Много је значајно. Све што се гради за добро грађана је корисно и добро.“

 „Јашта су него битни, Јесу.“ „Хоће ли то значити Бијељини, бржи пут?“, „Хоће, јашта повезивање.“

 „Све што дође, мора бити боље нешто.“

Цеста је од стратешког значаја за исток Српске и допринијеће његовом привредном развоју и бољем саобраћајном повезивању тог дијела, али и са Србијом. 

„Бијељина је једноставно чвориште свих тих путева и то нама отвара заиста велике могућности у неком пословном и индустријском и сваком другом смислу и наравно локална заједница мора спремна дочекати све те прилике које јој се пружају, кроз разне пословне и индустријске зоне које ће бити већ припремљене за људе којима ће сада бити интересантније да инвестирају и улажу у Бијељину, да отворе нова радна мјеста, да запошљавају људе. То је оно што је најважније, да ово искористимо као прилику за развој“, истакао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина.

О свему се разговарало се представницима кинеске корпорације Шандонг у Бањалуци гдје су били и градоначелници и начелници општина на траси будуће брзе цесте. Једино се није појавио први човјек Бијељине. 

 „И то је показатељ да се наш градоначелник 90% бави политиком, а 10% оним што му је посао, мисли да би било прихватљиво да је то обрнуто, али добро навикли смо претходних година и не видимо да ће се ту шта значајније промијенити“, сматра Ђурђевић.

Планирано је да се брза цеста, дужине 160 километара, гради од Бијељине, преко Зворника, Милића и Хан Пијесака до Сокоца. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.