Gradonačelnik Trebinja

Ćurić: U planu novi projekti i brži razvoj za preobražaj grada

  • Извор: СРНА
  • 19.08.2023. 14:23

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić najavio je danas na svečanoj sjednici Skupštine grada, povodom krsne slave hrama i grada - Preobraženja Gospodnjeg, da su u narednom periodu u Trebinju u planu novi projekti i brži razvoj za preobražaj grada.

"Pred nama su važni projekti koje tek treba da uradimo, ali to možemo samo uz podršku naroda. Zato mi je kao gradonačelniku najvažnije kada vidim da moji sugrađani daju punu podršku napretku Trebinja. To je najveći motiv i obaveza da nema stajanja, pa ni u vremenu kada svjetska ekonomija usporava", rekao je Ćurić.

Ćurić je u besjedi na svečanoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik gradske Skupštine Dragoslav Banjak, istakao da su najveći resusrs grada – ljudi, kojima je u ovim krajevima uvijek bilo teško.

Karan: Vlada Srpske za pet-šest godina uložila u opštinu Rogatica oko 18 miliona KM

Karan: Vlada Srpske za pet-šest godina uložila u opštinu Rogatica oko 18 miliona KM

"Pravi ljudi i prijatelji su nam uvijek dolazili, kao što ste i vi danas došli. Niko danas nije ovdje slučajno, neko da nam prenese neko dobro iskustvo, neko da vidi šta mi to ovdje radimo, ali je veoma važno da smo zajedno", istakao je Ćurić.

On je naglasio da se Trebinje brzo razvija i mijenja svoju ličnu kartu, ali uvijek čuvajući svoje prebivalište i adresu koja je svima dobro poznata - jug Republike Srpske, ponosna i junačka Hercegovina.

Gradonačelnik Trebinja je istakao da je njemu i njegovim saradnicima mnogo lakše kada znaju da mogu da se oslone na čovjeka, što im je podstrek da sve što zamisle po pitanju razvoja grada mogu zajedno i da ostvare.

"Ti planovi koje zajedno stvaramo su, zapravo, novi preobražaj Trebinja. Svako ko želi - to vidi, ali, kao i svugdje, ima i onih koji se prave da to ne vide. Ali možemo im poručiti samo da nam ne odmažu. Ali se možemo zavjetovati da Trebinje tek očekuju veliki projekti i mnogo brži razvoj", poručio je Ćurić.

On je rekao da je na svečanoj sjednici prikazan video u kojem je predstavljen samo dio kapitalnih projekata i programa koje su počeli u Trebinju od prethodnog Preobraženja do danas.

"Na ovaj dan, kako to i tradicija nalaže, dužni smo građanima i našim gostima da predstavimo šta smo uradili i šta tek planiramo da uradimo, jer smo zajedno tim koji se trudi da Trebinje bude još ljepše i još snažnije", istakao je Ćurić.

On je dodao da je preobražaj teško započeti, ali da se, kada se počne, i te kako se primijeti.

"Tako se primijeti i u ovom gradu, među svima koji živimo u Trebinju i ovdje stvaramo svoju budućnost za sebe i svoja pokoljenja. Sveto Preobraženje Gospodnje je dan kada smo svi zajedno, kada svečarska atmosfera vlada na ulicama, kada se osjeti da svako od nas u sebi proslavlja svoju slavu. Jer je Preobraženje slava svih nas, bez obzira na to koja je naša krsna porodična slava", istakao je gradonačelnik.

On je dodao da je Preobraženje poseban dan za sve Trebinjce, te zahvalio svima koji su došli da zajedno proslave veliki praznik.

"Okupili smo se danas na Sveto Preobraženje najljepšim povodom, da zajedno, kao braća i prijatelji, proslavimo dan kada se preobražava naš grad, mi kao ljudi, priroda i lična htjenja", istakao je Ćurić.

Ćurić je naglasio da i danas, kada pojedini svjetski moćnici žele da nametnu Srpskoj novu adresu po njihovim željama i volji, srpski narod odlučno, ujedinjen i složan poručuje da istoriju poštuje, da iz prošlosti uči lekcije i da pokoljenja znaju da je praštanje ljudska vrlina, a pamćenje zavjet prema precima.

Cvijanović: Zadovoljstvo mi je što ćemo sa srpskom zajednicom obilježiti krsnu slavu grada

Cvijanović: Zadovoljstvo mi je što ćemo sa srpskom zajednicom obilježiti krsnu slavu grada

On je podsjetio da je istorija srpskog naroda uvijek bila trnovita, teška, ali ponosna i časna.

"Zbog predaka smo dužni da ulažemo ljudski maksimum da razvijamo i gradimo Trebinje, ali i zbog potomaka kojima želimo ostaviti da sa ponosom mogu da kažu ko su i odakle potiču. Ovo je naša otadžbina, naš grad. Nemamo mi više otadžbina i više gradova, nego ovaj jedan, ali ponosit i veliki kao Leotar, koji se nadvio iznad grada i štiti ga od svih vjetrova“, rekao je Ćurić.

Na svečanoj sjednici prvo je prikazana video prezentacija brojnih projekata i programa koje je Gradska uprava realizovala tokom protekle godine.

Svečanoj sjednici Skupštine grada Trebinja prisustvovali su predstavnici crkvenog, političkog, javnog, privrednog i kuluturnog života Hercegovine i brojne delegacije gradova pobratima i gosti iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм